Physical FItness Test......Aku Tak Terdaya!!!



salam to all readers..english or malay?..ok...aku pilih bahasa kebangsaan n kebanggaan rakyat malaysia...*erkkkkk...patriotik lak..ting tong makkk!

kisah nye bermula mcm ni...di zaman dahulu kala...Wujudnya satu wilayah yg dikenali sbg...zzzZZzzzz.....
xde maknenye aku nk bersastera kt sinih!~~wat pening kepala aku je nk karang ayat puitis2 bagai...hish!~direct to the point sudehh....

kesah nye mcm ni...4 Dec ni aku ade ptandingan erobikton kt cheras..korg taw x amende erobikton ni?..erobikton ni kira mcm erobik biasa yg korg wat tu cuma bezanya kitorg bereobik selama 2 jm lebih tanpa henti~~~erk??seyes??ade ke manusia blh thn tuh?lama gileeeee.....ade...xkan la xde rehat2 kjp ke...?...ok..rehat tu ade rr...cuma rehat tu utk minum air n tukar presenter je..total up lebih kurang 5 menit je...fuhh!~gila penat wa ckp sama lu......

sbb tu r unit sukan UTM ni nk wat physical fitness test r kt kitorg yg nk wakil UTM nih..alkesahnyer......


jap nak quote msg instruktor DIVA Kak Cha jap...
"salam semua en muklisin minta semua peserta aerobikton berkumpul scpt mgkn ntok menjalani fitness test
(haha nasib korangla) sbb pengarah nakkan lapuran segera atlit aerobikton utm...sila contac en muklisin ye...tq.."-uneditted^^

kak cha ni..nk eja laporan pn nk bergaya2 jgk...hahaha..lucu je bla aku baca...

part semak ejaan org tu aku skip..byk lg ejaan yg nk d perbetul kt ats tu...hehe~
*ejaan aku pn xde bezanya*tunggang langgang lg ade*
hahahahaLOL....


at first aku x ambek kesah sgt yg part (haha nasib korangla) tu..igtkn kak cha saje je nk wat gimik ke ape ker....skali aku mengalaminye dgn tubuh bdn ku yg x seberape iniii...!!~~fuh!~~meletttooooppp thp gaban punye penat!

first test..sit n reach..alaa...bkn mcm ko ddk bersila ke ape..ko lunjur kaki ko kt satu sudut..then ko cuba capai sejauh mana ko boleh..kt dpn tu ade pita pengukur~~<--hahaha!!..mcm lucu je.."pita pengukur" tu... x nmpk lg?.. ni gambor cth nyerrr...

punya la sakit blkg wat mende alah nih..ko cb bygkn..ko dh la lama x bersenam bagai..xde warm up segala...tetiba je trus wat mende alah ni..x ka naiya nama nya tuh.....terseksa batin aku time nih...menggeletar lutut nk capai jauh2...lhahahaLOL...last2 aku dpt capai dlm 13.5 cm gtu je...fuh!~at least blh capai....ade org xleh capai doh!!tu jenis yg perut ke dpn r....hahahahaLOL....

pastu..wat sit up..alaaaa..xkan sit up pn aku nk letak gmbr kot~~yg ni siku ko kena touch lutut...tu je pn xpe..dh blh kira sit up dh en muklisin ckp...xyah nk lebih2 sampai dada bagai...nnt sakit blkg~hahahaLOL..
kitorg kna wat sit up dlm masa 1 minit...ko cuba la!~blh ke x ko wat byk2?..aku buat lps 20 je segala lengan siku bahu smua begegar..hahahaLOL...last2..lps aku gigihkn semangat...ecehhh...dpt la 30 sit up dlm masa 1 menit tuh..........gila cram perut dow!~~

lps tu..wat push up..........alamak!~aku wat 10 je pon dh penat...ni kena wat dlm 1 menit lak...mampos aku......bla dh start...jeng jeng jeng!~masalah!hahaha....5 push up yg pertama..ok~no problem...skali bila masuk belas2~~tsk tsk tsk!~aku rasa tgn aku mcm nak tanggal dh!~sampai skrg pn msh ade rasa lg..rasa mcm tgn aku ni bkn aku yg punya....berat semacammmmm je...hahahaLOL..padan muka!sapa suruh mls nak workout??padahal smua kmudhn dh ada..tinggal nk guna je..............padan muka!

then, 30 meter sprint run...hahahahaLOL...yg ni bila aku kenang balik...tegelak aku! blh pulak aku tergolek jatuh masa launching!~hahahahaLOL...trus cover line....kasut licinnnn....ahakz!pdhl cover malu~~then,aku rest kjp....lutut injured................
then kak sa lak yg wat...skeetttt lg nk jatuh..tp dia truskn je...
bla smua dh wat, turn aku lak...aku xnak wat mcm launch yg btol2 pya..wat cm besa2 je...dpt la 3.64 s....not bad la.....hehehe~

time ni..jantung aku dh dup dap dup dap~~kejutan budaya muscle2 aku hr ni...mana x nya..sebln x bersenam tetiba je trus wat physical test!kompem r fail!~~hahahaLOL

last skali 30m multistage shuttle run..yg ni mcm mn nk eksplen ek...hmmm...ok..situasi nye mcm ni...ko tggu bunyi "beep" then ko lari smpai hujung b4 "beep" lg 1 bebunyi...then, bila "beep" lg...lari balik sampai hujung n make sure sblm "beep" strsnya...30 meter u'olz...ulang alik~~fuhh!terangkattttt~~~~


first stage je lutut dh wat problem...sakit jatuh td x elok lg...aku lari la terhencot2 sikit....xpe..baru level 1...level 1 ok lg.....semangat kuat lg...level 2...ok~~level 3 so so....time ni la tali kasut nak tebukak bagai kn~...klu brenti nk ikat trus disqualified...then level 4...yg ni aku dh ampus giler!~aku rasa mcm jantung aku berdegup kt telinga aku je time ni...dup dap dup dap dup dap...kuatttt sgt~

level 4 no. 7 aku surrender...ikat kasut...time ni aku rasa mcm Health Power(HP) aku kena sedut..drain habis nyawa aku~~trus aku lemah...pucat..renjun trus baju aku...time ni r aku rasa mcm nk muntah2 n rasa mcm nk pitam...aku pn jln la p toilet pelan2....sampai je kt toilet black out kjp....fuh! nasib baik aku pegang sinki tu..kalau x..collapse kt lantai jamban la aku td!~hahahaLOL....tehuyong hayang aku kt sinki tu...tarik hembus tarik hembus nafas sampai lega sikit...then...tetiba.......BLWEKKKK~~~

aku muntah!!~~hahahahaLOL...lucunyaaaaa!!~~physical test pn aku x leh thn??tp,seyes penat giler.......xpnh aku rasa sepenat tuh!~...tp, mgkn sbb aku x ckp tdo kot...mgkn time tu bdn aku mmg dh penat kot...ye lah! mlm study sampai jam 130 pagi..then smbong online smpai pkol 2 lbh..pastu xleh tdo pulakkkk.....pg kena bgn awal sbb ada ppr...tu yg aku dok post kt FB ting tong ting tong tuh!~~mmg ting tong aku study kimia fizik tu...kimia kinetik n elektro kimia k~~~~~~

lps tu..mmg aku xleh rasa tgn aku sndiri dh...berat je rasa tgn nih...kaki pn xleh nk bengkok sgt...lutut injured...mmg aku x sangka physical test blh jd seteruk ini!!~~hahaha...trus aku tya ngn en muklisin..."sape pencipta bnda alah ni??"...physical test ni lah!~~"entah" je jwpn dia...

pastu pkol 5 ada erobik kt krp lak..aku mntk excuse..jd pemerhati je...sbb lutut injured....hehe~~then, bla part muscle conditioning baru aku joint...nak regang2kn balik otot2 yg tekejut td tu...hehe...buat je muscle conditioning....satu bdn begegar...hahahaha!~~xpe2...buat je..demi keshtn...then, skang kureng skit la sakit2 bdn ni....klu x..aku rasa terus pengsan aku kt atas katil nih.....kepenatan yg teramat sgt!~xpnh aku rasa sepenat tu dlm hidop aku...even aku bererobik 2 jam lebih pn x sepenat physical fitness test tu....fuh!~~nasib baik x ke ICU...hahahaLOL...

then,lps erobik...sbg balasan kt bdn2 aku yg kepenatan ni..g 1 restoran yg unik...masok restoran tu bukak kasut...then,dudok besila u'olz!~~first time ada experience mcm tu...hehehe...enjoy!~order nasik ayam penyet........sdp nasik dia...smbal dia pn sdp..tp,x mampu menampong perutku yg kelaparan ini....hehehe......sgla tulang2 aku telan...ranguppp......
restoran tu sebaris ngn restoran bibik...kt dpn gym...tau kn?...kt situ ler...

balik kak appa yg hntr...

balik je bilik trus nk update blog...nak story2 pasal kepenatan yg teramat amat penat ni...tp,kwn aku ajak p libry...tu yg tergendala nk meng-update blog tu...hehe....syukur alhamdulillah dh ter-update dh.....

untill next time~~c u!


leave comments if you'd love to..x0x0

posted under |

No comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home

    Like My Blog? Tweet 'bout It!~~^^v

    There was an error in this gadget

    Follow Me on Twitter

    Ask Me Any Damn Thing

MusicMatters!

Search This Blog

My Honorables Guest

"step by step by ikeuchi aya......"

when my existence seems to disappear
i will look for the place where i can do the best i can
from now on, i'll deliberate slowly
i won't be impatient
i won't be greedy
i won't give up
because everyone takes things step by step...
get this widget here

Knocks On My Blog!


Loading...

The Dearest Readers


Recent Comments