Aku Join Teater?Buat Hal Ke Ape Budak Nih??!!~

Ok…kalau diperhatikan tajuk entri kali ni betul2… aku sendiri pun terfikir gak..termenung sendirian jap…chehhh… syok sendiri lebih!~akaka..

9 Januari (Ahad) lepas ada casting untuk teater puisi tari kat DSI..tajuk dia Primadona… Perahu Mimpi… aku pun datang r dengan berbekalkan azam dan tekad di dada…chehhh… baru join teater sikit dah mengada nak susun2 ayat puitis… cis~khak thui!~~ahahaha..

Tapi, tak ramai yang datang casting tu…sedih..T__T..dak2 TnT ade r bbrp org…Dak2 choir pom sama…kalau d tolak tambah berapa orang yang datang aku rasa dalam 15 orang kot…termasukla beberapa orang yang tidak dikenali… hehe^^

So, hari ni hari Jumaat (14 Jan)..means that kitorang dah practice ngan diorang dah masuk 5 hari…practice nun di sana kat Kompleks Belia dan Sukan kat Jotek, Larkin… Semangat aku masa “malam pertama”…hehe~~amende “malam pertama” tu??… sebab aku dah tak theatre virgin anymore!!!!aakakaka….gitchewwwwww*~~-intonasi seperti pomphuan2 sikit…aahahaha^^..sebab..tu la first time aku terlibat ngan teater!!~sebelum ni, tengok teater pom tak pernah..tetiba je jadi pelakon… alkesahnye~~

*Remy yang ajar cara sebut perkataan ni dengan penuh beretika kat aku…akakaka!dia cakap, mulut kena turun naik ikut flow “w” tu….cuba korang lak yang wat…mari sama2 sebut!~~1..2..3…gitchewwwwww….boleh?..akakaka*

POSTER RASMI TEATER PRIMADONA... PERAHU MIMPI.


Hokeh..masuk bab ceritera teater puisi tari PRIMADONA… PERAHU MIMPI…

kalau yang jenis dok berfacebook je seharian tu opkos r pernah dengar kan?kalau yang dok merenung buku je tuh camne?yang tu aku tak tahu nak komen macam mana…macam bukak sem je terus ade assignment~kan?hehe..

Nak bagi info sket bagi yang tak taw tu…PRIMADONA… PERAHU MIMPI ni adalah sebuah teater Puisi Tari bersempena dengan Program Amal Cahaya Kasih, kerjasama Unit Kebudayaan dan Kesenian, UTM & Pusat Pemulihan Dalam Komuniti (PDK) DUN Nusajaya, Grup Aspirasi Unik dan Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara, Johor dan Dewan Bahasa dan Pustaka Wilayah Selatan… berapa banyak “dan” rrrr….hehehe…aku tak tahu macam mana nak sambung ayat tu kalau tak guna perkataan tu…ahahaha



BUKU SKRIP


Aku berlakon??ahaha… macam menipu sangat bunyinye kan?aku sendiri pun tak caye yang aku ni boleh belakon…aku sendiri pun tingtong….boleh belakon ke?hehe..kalau nak judge, datang r tengok sendiri nanti ek~ teater ni start ditayangkan 28 Jan – 30 Jan nanti… alaaaa kat Dewan Sultan Iskandar je pom.. klu dak2 UTM cakap…kat DSI je pom..bkn nya jauh sgt!jalan kaki pun bolehhhhh…ahahaa.. ko sanggup??aku ok~~~~~..alah~takdek matinye pun kalau jalan kaki pegi DSI… penat tu belakang kira r..janji puashh!~huhuu…

Segmen FAQ!~^^

BILA NI?

BAYAR TAK, MASUK?

UTM PUNYA TEATER KE NI?

SIAPA YANG BELAKON DALAM TEATER NI?

Soalan paling biasa sekali dak2 UTM tanya setiap kali aku promote teater ni…bebuih mulut aku menjawab… ok..ni skema japan penuh untuk soklan2 di atas eh..

Soalan 1: BILA NI?

Teater ni start ditayangkan 28 Januari 2011 ni sampai la 30 Januari 2011… 3 hari nye event tuuu… hari Jemat sampai r hari Ahad.. yang hari Jemat tu, teater start pukul 845 malam… sama gak ngan hari Sabtu.. yang hari Ahad lak ada 2 sesi pementasan..pkol 3 petang ngan 845 malam…….ok?clear?

Soalan 2: BAYAR TAK, MASUK?

Simple je aku jawab soklan ni..sepatah “haah”…tak sampai sesat je, “alaaa…” ngeluh pulak diorang… pasal duit je mesti bukak buku kira2 kan…aku pom explain la dengan hati yang penuh tulus dan ikhlas… “kalau student, boleh dapat harga special RM10” diorang tanya lagik… “ni mesti duduk kat atas2, hujung2 skali nih..pastu kalau nak tengok mesti nak kena “macam ni macam ni” ni – sambil mendemonstrasikan cara orang kt tingkat 15 nak tengok orang kat bawah tanah… “eh tak r.. ni smua dok kat bawah ni…” yakin aku jawab…padahal tak sure lagi…ahahaha…tapi, naseb baek betol..akaka

skema jawapan dia macam sesi berdialog kannnn~~~ -intonasi seperti pomphuan2 sikit…hehehe^^

untuk list penuh harga tiket ade kat dalam flyers tu…RM20, RM 50 & RM100 <-RM100 ni tempat duduk VVVVVVIP nye tempat duduk..kalau korang nak feeling2 jadi VVVVVVIP..p beli tiket nih! takyah nak pikey2 lagi…aakakakaka:P

Soalan 3: UTM PUNYA TEATER KE NI?

Ok..buat pengetahuan peminat2 teater di luat sana..teater ni hasil produksi dari Grup Inspirasi Unik arahan Zamri Pangat…Karya Rahimah Muda… dak2 UTM ade gak terlibat..antaranya Mush, Amir, Tulus, and Siot…ecehcehceh..hehe~~ kalau Tulus memang background dia teater..pastu Siot lak pernah pegi uji bakat Pilih Kasih lagi~betapa keciknya aku ngan diorang ni….dah r aku ni yang xdek basic ape2…datang casting pun buat merapu2…ahahaha…tapi, nyanyian aku tak merapu r…nyanyian aku baek punya aku bagi~~~hehehe~Lagu Fly Me to The Moon ngan lagu Pantun Budi..ni dia 2 lagu yang membawa tuah kat aku… lagi se, yang nyanyi koir, teknikal2 stuff tu nanti pom ade gak dak2 UTM yang terlibat………….

Soalan 4: SIAPA YANG BELAKON DALAM TEATER NI?

pelakUn2 nye!!

Azzy | Anne Ngasri | Bell Ngasri | Ali Abdat | Lea | Din Belon | Pak Ngah | Joe | Azmi | Shah JB | Aily | Zakiah | Nurulein | Baby | Datin Shima | Siti Hajar | Suratman | Suraya | Feeda | Ziela | Iwan | Ayang | Anis | Jasper | Wan Shah | Mush | Amir | Tulus | Siot | Artis Tari KKJ | Artis Triangle Music Center

Ni lak team produksi..

Zamri | Azzy | Wan Shah | Am | Mohd Fuzi | Joe | Ramlan | Zainuddin | Aboy | Masbun | Elly | Nora | Yakob | Azza

SEKIAN WABILLAHI TAUFIK WAL HIDAYAH WASSALAMUALAIKUM WA RAHMATULLAHI WA BAROKATUH…

Nota Bulu Betis: Selamat Menuntun semua!! P bawak kazen mengazen, sanak sedara, jiran sebelah rumah, orang2 kampung skali datang tengok… Sama2 lah kita menyokong seni teater tanah ayaq kita! Ni nak share sikit… Skali korang tengok teater, kompem lepas tu korang nye persepsi berubah… macam teater ni lebih membuka minda korang untuk berfikir sket selain boleh tambah vocab bahasa melayu kita yang tak seberapa ini……….

posted under | 0 Comments

Kesah Azam Baru dan Seorang Nenek...

PERHATIAN: CERITA INI TIADA KAITAN DENGAN YANG MASIH HIDUP MAHUPUN YANG TELAH MENINGGAL DUNIA. CERITA INI ADALAH UNTUK HIBURAN SEMATA-MATA. DIHARAP KALIN SEMUA TERHIBUR SELEPAS MEMBACANYA….hehehe~~

Ok..Ni ada kesah pasal azam baru seorang perogol dengan seorang nenek..

Kesah ni aku denganr semalam dari seorang kawan baik, Alister time kitorang “study group” kat rumah Eddrin semalam… Aku tak sure sangat detail cerita ni sebab aku dengar part2 belakang je… tapi ak catch up r..

Al Kesah…

Kisah ni bermula di sebuah kawasan perkampungan….

Bersempana dengan tahun baru, semua orang dok sebok nak buat azam baru… So, seorang perogol bersiri ni pun nak jgk r buat azam baru dia sendiri… Azam baru dia is dia akan berhenti merogol… Baek punya azam…TAPI, sebelum dia nak kotakan azam baru dia tu, dia cakap dengan diri dia sendiri.

“Aku nak rogol orang buat kali terakhir. Sebab lepas ni aku dah tak boleh rogol orang lagi dah”.. Si perogol tu cakap… Tp, kalu d fikir2 balik, betol jgk kn?...hahahaha

Then, dia pegi r mencari mangsa… dia pegi try mengintai orang mandi, dia pegi rumah ni, lelaki yang mandi… “Laaa…. Jantan pulak….” Katanya….

Dia pegi cuba kat rumah lain..lelaki jugak yang mandi… “Kenapa smua jantan pulak yang mandi hari ni??!” Perogol tu marah….

Pastu, sampai r kt satu rumah ni… jeng jeng jeng~~~dia dok intai2,pompuan yang mandi… “Yes!” kata perogol tu.... Akhirnya…..

“Alaaa…dh x thn dh ni..” dia pun terjah perempuan tu…

Ni kan kawakan kampong, orang kampong dulu kan bilik mandi diorang guna kayu je…ade r lobang sana sini… Dia robohkan kayu rapuh tu and terkam pompuan tu!~

Sekali punya terjah…nenek pulak deh… ahahahah… “NENEK TUA PULAK??!!”

Sekali nampak nenek, dia nak cancel hajat dia...Dah nak lari dah ni!~ sekali dia ternampak gigi emas… hehehe~~

“BAEK AKU ROMPAK GIGI EMAS NENEK NI.. DAPAT DUIT SIKIT NANTI”…

Dia paksa nenek tu bagi gigi emas dia tu.. “BAK SINI GIGI EMAS KO TUH!!” kata perogol tu…

“AKU TAK MAW!!~~mak cik tu menjerit…

Perogol tu pun cakap.. “KALO KO TAK BAGI GIGI EMAS KO TUH AKU ROGOL KAU!~”

Nenek tu senyum je… hehehe~~ “NENEK TAK NAK BAGI LAH KALAU MACAM TU…….” Kata nenek tu dgn tune yang ngade2…..akakakaka….

Perogol tu pun rogol nenek tu…!!~~~ Pastu, dia lari ngan gigi emas nenek tu skali….. hahahahaha…

And then nenek tua tu pun bangun and berdiri kat cermin… “LEGA”…kata nenek tu sambil senyum2….Dia pun tengok r gigi emas dia….Haah…memang betul hilang satu gigi emas dia… Eh?..tiba2 nenek tu nampka lagi satu gigi emas dia…. “EH!~~ADA LAGI SATU GIGI EMAS!!~~JERIT NENEK TU SAMBIL SENYUM SEKSI…”.. Nenek tu pun lari and kejar perogol tu balik… “ABANG PEROGOL!~~ADA LAGI SATU GIGI EMAS NI….CEPAT LA AMBEK…KAKAK TAK NAK BAGI KAT U NI~~~~”…kata mak cik tu….hehehe…. Mak cik tu sedih sebab perogol tu lari cepat sangat… Nenek tu tak boleh nak kejar…………

Lepas je peristiwa tu, nenek tu pulak yang buat hal… jeng jeng jeng~~~

Dia pulak yang jadi pengintai lelaki mandi… ahahahahaha

Hari pertama, dia pegi mengintai kat rumah sorang mamat ni..mamat tu tengah mandi bogel… “WOW…. TOUGH… NENEK SUKEEE”… kata nenek tu….Nenek tu tu pun ape lagi…

Tak berkelip mata dia tengak mamat tu mandi~~ahahaha

Lepas nenek tu ngintai kali pertama, nenek tu rasa macam best pulak ngintai mamat ni mandi…

Keesokan harinya, nenek tu pun pegi r ngintai lagi… Mamat tu perasan ada orang dok ngintai dia mandi… dia perasaan sebab dia nampak macam ade orang dari celah2 kayu bilik mandi dia….Dia tengok punya tengok, seorang nenek lak… Dia warning nenek tu.. “KALAU MAK CIK NGINTAI SAYA MANDI LAGI, SAYA REPORT NGAN PENGHULU”… Mak cik tu pun lari…..

Mamat ni ingat, dah setel dah… sekali besoknya, nenek tu ngintai lagi!!!… Mamat ni memang naik hangin giler r… Dia pun bagi warning lagi kat nenek tu… “KALAU MAK CIK NGINTAI SAYA LAGI SAYA REPORT NGAN PENGHULU”… Nenek tu masih lagi kt situ… tersipu-sipu malu lak nenek tu kat situ…

Mamat tu warning lagi “KALAU MAKCIK NGINTAI SAYA LAGI LEPAS NIH, SAYA BETUL2 REPORT NGAN PENGHULU KANG!~”… Nenek tu still lagi kat situ….

And then, mamat tu bagi warning baek punya

“KALAU MAK CIKNGINTAI SAYA LAGI, SAYA ROGOL MAK CIK”

Nenek tu pun diam sekejap..dalam keadaan tersipu-sipu malu dia tu…then nenek tu cakap….

“JANJI TAU….”

AHAHAHAHAHAHA………..


Nota Bulu Betis: KEVAVOOM punya nenek tua!~~ahahahaha....

posted under | 1 Comments

New Year = New Game



Last night, I have posted a "Number Game" on my FB page.. The game is like this...

"Select a unique number between 0 and 5000 and send it to my inbox. Then I'll post something about the sender on my wall according to the number I've recieved. The catch is, only the sender and I knows which person I'm talking about since only both of us know the number!"

I got this game from my best friend in Kuching, Mohd IkhwanAFI. Well of course I gave it a try before I posted it on my FB wall. I kinda like what he write bout me and I feel happy for it! Than I decided to play the game. My reason is simply to create happiness among my friends. Hoping that they will be ready for 2011~!



Here are some of the numbers selected and what I've written bout the sender! Hope you guys enjoy reading it.... Firstly, the arrangement is in random, there is no who's the first and the last...ok? I love you guys... Oh! All of these are unedited, it's the same words that I have written last night. Thanks for your participation friends!~

You know your own number, right?



‎0008

she has a good scene of fashion.i love the white lace blouse you wore to Pdg Bsr..and i dont know y,when i see u i see a big teddy bear~ahahaha..haven't hang around much but still u catch my eyes with that hat on the bear..love it!
x0x0 Mushy Mush



0818

she's very kind to since in choir and until now.not a very tall person*hehe* yet hav a soprano voice guys!dun judge a book by it's cover..sweet and pretty though.good thing comes from a small package. and she is kinda small..*joking*hehe...but i only have a memory of her wearing pink..i dont know why..but..yeah..kinda
x0x0 Mushy ...



‎1309

fuh!~another easy going,happening,n above all sweet person..cehh..iboh suk kedirik r~=P..she's left handed,she's like a sister to my best friend, umar.owez bekepit2 ngn umar~~becoz they shares problem together..she's also a joke cracker and she has a loud voice but it suits her very well..not a flaw at all,but her charm..
x0x0 Mushy Mush



‎0007

no doubt that she's a humble person.i think no one knew who she really is..hehe~she really love to laugh.."akakaka"..and travel a lot..say hong kong,korea,china,singapore..that's what i know..how bout that i don't know?..haaaa..may b she's been all around the world already..who knows?she's a bit secrecy bout her life..and she even hide his bf!akakaka..
x0x0 Mushy Mush



5555

she's a beautiful, and a graceful person.i know her from my best friend which is her roommate's course mate.although we haven't hang around much but i like the way she smile and laugh..cehhh~no heart feelings r~she's a good friend though.
x0x0 Mushy Mush



‎1301

back to the 90's.i think we've been a friend since i can remember.pre-school, n primary. hard to recall back but i think we hav a great time together as friend.we played games,cracked jokes and she's a smart person.she's a good competitor in Math..i admit it she was good in math..and i miss my primary's friend..hope to cath with u guys soon..
x0x0 Mushy Mush



‎3939

another dearest friend of mine. she was my good friend in high school and still is!.we love to crack a joke and laugh like hell.wat the heck~once we get together,the whole place will turn into some kind of teenage gathering place!akaka.miss the moment when we make fun of people..akkaka..btw,she's my best friend too..
x0x0 Mushy Mush



‎0688

i told him to change the nmbr and he simply just added one!ahaha..i know him from a social page..until now he already gav me a lot of "love"..from 0 love to 70% love..hehe..i know him a while now and i'm ok with him..nothing musch to say because we haven't each other well yet..hope we can know each other better in the future..
x0x0 Mushy Mush



‎0605

I dont know where to begin with this one..she's kinda hav a strong leadership, easy going and funny person.she has a loud voice and it suits her very well..knows how to play a bunch of music instruments..say accordion..yeah..u know her..hehehe~
x0x0 Mushy Mush



‎6558

though we've known each other for not too long..bout a month i guess but we share our moment like we've known for a long period of time..she's a funny person,hav a great voice but sometimes a bit pitchy..same goes 2 me..akaka..i enjoy to get to know her..
x0x0 Mushy Mush



1305

he is the dearest friend of mine. he concern about my being since we've known each other. to b exact, he was my classmate since 2001 till 2005..but in 2003 kinda not..hehe..i owez called him "POR" no matter wat he said bout it.hehe..No No Ye Ey is his kinda thing..HE IS MY BEST FRIEND...
x0x0 Mushy Mush



‎9292

ok..this person was my junior in high school. she was a friend of mine, and also a good junior. i have not much memory of her but as far as i can remember, she was a friend of a friend...a good one...



1503

We know each other through sports, although we went to the same matriculation but we never talk to each other just bumping here and there around the campus.Here I get to know him even more.For me,he is super tall and slim.He always wanted to be a model and he loves Tyra Banks.I guess..Another joke cracker and he likes to "gotcha" people with his serious face...akaka
x0x0 Mushy Mush




Nota Bulu Betis: I clearly write this: "SELECT A NUMBER BETWEEN 0 AND 5000" and yet some "unknown" person simply pick 6558 and 9292!~~Yup! You know it's "you" huh... to not let them down, i write about them either.... to those who wanted to try this game, simply follow the instruction above..wayyyy above...ok?...

posted under | 0 Comments
Newer Posts Older Posts Home

    Like My Blog? Tweet 'bout It!~~^^v

    There was an error in this gadget

    Follow Me on Twitter

    Ask Me Any Damn Thing

MusicMatters!

Search This Blog

My Honorables Guest

"step by step by ikeuchi aya......"

when my existence seems to disappear
i will look for the place where i can do the best i can
from now on, i'll deliberate slowly
i won't be impatient
i won't be greedy
i won't give up
because everyone takes things step by step...
get this widget here

Knocks On My Blog!


Loading...

The Dearest Readers


Recent Comments