Au Revoir 2010...


Good Bye 2010 and Welcome 2011

Dear readers,
My head is blank now.. Just don't know what am I suppose to write as my very last entry this year... Right now is 8:28 pm and in about less than 4 hours we will be welcoming the year of 2011... Let's put 2010 in review before we walk 2011 through...

As usual we will list down our brand new goal and dream... But before that, how many of you have achieved your last year's goals?? Did you achieved it with pride? or Did you put full afford to complete it? or worst, Did you cheated to complete it?

Some might say this. "Whatever! As long as I Achieved my goal"
Yup.. I have no right to say that your achievement is not valid, but I personally think that as you bragging stories about your accomplishment, you are LYING about it.

How about those whom did not fulfill their check list of goals and achievements?
Hehe... That's not a big deal... What do you think 2011 is for? To pursue your dreams, of course!
Don't bother crying just because you have not fulfill your goal this year... Remember! God has His own plan for us... May be He thinks that the goal is not very meaningful for you to achieve it this year... or may be He promises one very good moment for you to achieve it this year.. Who knows? He works in a mysterious way... Right?

As for myself, I don't have an exact goal in any particular year, but during these time, each and every new year's eve... I said a promise to myself... One simple promise.

"MUST DO MY VERY BEST! MAKE THIS YEAR IS BETTER THAN THE LAST YEAR AND NEXT YEAR IS EVEN BETTER THAN THIS YEAR"

Well of course "My Very Best" is not necessarily "Your Very Best"... For you, may be like winning a gold medal in Olympics is your very best, but for me, not being a finalist in Acoustic Band competition is my best. Not because I did not make it, yet because I have tried my very best to be listed as a finalist... which I don't... hehe~ xde rejeki...

Winning and Losing is an ordinary thing in a competition. But say this to ourself. "There are no losing team, ONLY winning team". Why only winners? Simply because we succeed to do our very best to perform it!

I wanted to make this short because I have to prepare myself on the celebration tonight, but for you, I tried my best to write more.

Memories and experiences with friends are the most meaningful things for us as teenagers and a grown man. These will guide and lead us to make a better decision in life. Remember this, an important decision in your life is never an easy decision to make. It might cost you something priceless. One big sacrifice requires you to do a lot of small sacrifices.

Those experiences will be your personal guide to a better life in the future.

Ok... What is/are your new goal(s) or dream(s) for 2011? Make sure that it is worth to put an effort for and achieving it is a great accomplishment to yourself. Make a big goal that will affects yourself and even better, your surroundings. Make them like the new YOU... give them no reason to dislike the new YOU... That's the goal about... Not like, "Ok, this year I wanna have a PSP"...Wait. Is that a goal? For me, you can get a PSP as a treat to your hardwork! Your goal should be priceless! Not in term of money of course... Duhh~~

Goal should be like "I will quit smoking this year".
" I want to send my parents to Mecca, to perform Haj"
"I want to be a better Singer"

Something like that... Don't bother setting a materialistic goal. Just keep that to yourself and buy it as a treat to your hardwork.

As for me, since I do not have a monthly income, so i cannot set a goal like sending my parents to perform Haj in Mecca... That would be like suicidal! Instead of that, I set a promise to always make a phone call to them. Let say, once in a week or something... But not necessarily everyday!~

The most important thing is,
NOT TO MAKE A GOAL/ DREAM THAT IS NOT PLAUSIBLE
Get It?

Before I end this last entry for this year, I personally want to apologies for any mistake and misbehave that might offended your feeling.

AMPUN DAN MAAF DIPINTA SEMPENA TAHUN BARU YANG BAKAL MENJELMA

HAPPY NEW YEAR!~

ENJOY THE FIREWORKS BELOW....

From me...


video

NOTA BULU BETIS: EVERYTHING WORTH HAVING IS WORTH WAITING FOR!~x0x0

posted under | 0 Comments

LAHIRNYA SEORANG “AKU”

Selamat Tinggal 2010, Selamat Datang 2011...

Terlalu banyak yang telah dilalui sepanjang kita meniti usia hidup...

Entry kali ni ak nk bercerita sikit tentang susun alur kisah kehidupan seseorang - "AKU"


DENGAN NAMA ALLAH YANG PEMURAH LAGI MAHA MENGASIHANI...

“Anak itu ibarat kain putih yang bersih suci. Ibu bapa yang akan mencorakkan bentangan itu. Jika putih yang dilakarkan, maka akan bersih, mulia dan bermaruahlah sifat hidup anak itu. Jika hitam yang dicalitkan, akan bernanahlah perjalanan kisah hidupnya”

Itulah kata-kata pujangga yang sering terngiang tatkala berbicara soal anak.

Aku senantiasa bertanya kepada diriku sendiri…

“Siapakah aku di dunia ini?”

“Sucikah aku?”

“Muliakah aku?”

Soalan demi soalan bermain di benak fikiranku. Kadang-kadang, ku pendam sendirian akan kesatikan itu. Dalam dingin malam, suara kecil hati berbisik…

“Kau anak suci!”

“Kau anak mulia!”

Kerana engkau telah diciptakan oleh Allah Yang Maha Menciptakan, dan merencanakan perjalanan yang terbaik untukmu…

Dari setitis air suci, benih kehidupan bertukar menjadi segumpal darah, membesar menjadi daging, temulang mulai tubuh halus tersusun sebelum menjadi seorang bayi suci. Tanggal 02 MEI 1988 dibening Subuh, suara azan berkumandang di ruang langit. Penantian 9 bulan 9 hari itu berakhir dengan tangisan keriangan setelah aku dilahirkan. Lahirlah aku sebagai sebaik-baik kejadian oleh-Nya bagi menyambung wasiat para Anbiya’.

Anak itu ialah “aku”, pasangan bahagia MAHIDI BIN HJ GOMBIS dan DARA BINTI UNUS menyambutku dengan tangisan keriangan, walaupun aku menangis kuat menerima hakikat yang aku bakal penerus kehidupan. “Aku” diberi nama MOHD MUSA BIN MAHIDI oleh pasangan itu. Sungguh indah nama putera KEEMPAT itu. Seperti nama para Anbiya’.

Perjalanan kehidupan aku bermula seperti kisah di kayangan. Bimbingan dan belaian yang diberikan bagai menatang minyak yang penuh. Tidak sedikit pun kurasakan berkurang sehingga aku bergelar anak dewasa… dari saat aku menangis, saat aku ketawa, saat aku mula meniarap, merangkak, bertatih, dan memanggil dirimu “ibu”… kau gigihkan semangat sehingga aku memulakan langkah pertamaku dan sehingga aku berlari… engkau telah menjadikan aku sempurna di matamu…ayah dan bonda ku…

Dahulu aku buta huruf, kau curahkan segala keringat yang ada untuk menghantar aku menuntut ilmu. Semakin aku meningkat usia, dari buta huruf aku kenal aksara… aku mula mengeja… dan aku mula boleh membaca, dan lantas mengira… ya, aku yang dulu tidak mampu berbuat apa, aku yang kini mampu membalas jasa…

Tiada ucapan yang mampu diukir selain rasa bersyukur dan terima kasih ke atas ALLAH SWT kerana Dia telah menjadikan aku sempurna akal dan sempurna fikiran. Aku bersyukur, walau jalan kehidupanku berliku, gagah itu perlu kata ayah dan bonda ku..

“HAWA DICIPTAKAN UNTUK ADAM”…

“Mungkinkah akan ada “HAWA” ku?

Perjalan hidup tidak seindah yang diharapkan… ku sangka panas hingga ke petang, rupanya hujan di tengah hari… di saat aku perlukan bimbingan, kau ada di kiri dan kanan… di saat aku menitiskan air mata kesedihan, kau ada memberikan harapan… di saat aku senyum peroleh kejayaan, kau juga ada berpimpin tangan… indah saat itu, walau itu saat dukaku…

Benar sekali kata mereka, “Alam remaja itu bermula segala kisah suka dan duka”. Di sini juga aku memulakan lembaran baru kisah kehidupan. Di sini aku kenal manisnya punyai rakan sejiwa, girangnya saat jatuh cinta, pahitnya punyai rakan seperti nila, pedihnya saat mencari diri ini siapa dan sakitnya saat putus cinta… segala apa yang ada di sini penuh pancaroba..

Di sini juga aku kenal maksud, duri dalam daging, api dalam sekam, gunting dalam lipatan dan segala macam tikam menikam… namun itu menjadikan aku dewasa… menjadikan aku bijak menyusun rencana…

Kini aku sudah mulai dewasa… segala suka duka menjadi susun atur kisah lama… aku juga mulai sedar untuk melepaskan segala serpihan lama yang masih ada… aku dewasa bukan remaja… Pilihlah: Menjadi dewasa atau sekadar di takuk lama…

“Put a step in front and before you know it, you are running”

Sebelum bicara di kunci rapi, iniliah dia coretan hati...

“If You Wanna…”

If you wanna sing out…SING OUT

If you wanna be free… BE FREE

There’s a million things to be

You know that there are…

If you wanna live high… LIVE HIGH

If you wanna live low… LIVE LOW

There’s a million ways to go

You know that there are…

You can do what you want

The opportunity’s on

And if you find a new way

You can do it today

You can make it all true

And you can make it undo

You see…

You only need to know

If you wanna say yes… SAY YES

If you wanna say no… SAY NO

There’s a million ways to go

You know that there are

You know that there are

Sacredly from Mushy Mush


Sama-samalah kita berdoa agar 2011 menjanjikan yang terbaik buat kita semua.


nota bulu kaki: so, apa mcm check list azam 2010?smua dh tick?..klu blm, ada lg 3 hari untuk sempurnakan azam 2010 anda...^^

posted under | 0 Comments

Would you rather have 24 hour sunlight or 24 hour darkness?

ermm...hard one..i would say 24 hours night rather than darkness..because night have a great sky view..the stars, the moon...and street lights at night is also beautiful..^^

Ask me shit

posted under | 0 Comments

formspring.me

Ask me any damn thing http://formspring.me/mushfc

posted under | 0 Comments

Let's say you found a camera with some private photos of shakira. Just when you're thinking of sell the photos to paparazzi, she visits you and asks you to return the camera to her. She says she'd do anything to have it back. What would you do?

i would say this to her,"you have to make me famous first, then i give you the pictures. like sing few song with me in your next album?"...akakakaka

Ask me shit

posted under | 1 Comments

If the universe is expanding, it must be expanding into something. If I could see beyond the edge, what would I see?

i think it's a cliff...give an example like a balloon..when we fill it with air,its expanding from the inside but if we look the balloon itself, outside the balloon is nothing...thats y i think its a cliff..hehe^^

Ask me shit

posted under | 0 Comments

FOLOW BLOG saya : http://alinn-alinn.blogspot.com

dh

Ask me shit

posted under | 0 Comments

kalau BFF anda bercinta dengan JIRAN sebelah rumah kan, memg BFF kau tu hari2 datang rumah kau nak JENGUK jiran sebelah rumah tu~ RIMAS tak? AMAN x?

klu dh nama bff tu..x r rimas..sokong lg ada....

Ask me shit

posted under | 0 Comments

malam ni formspring gempak habis ~ selalu sunyi je kan~

blh thn r..klu ramai yg log in gempak la..haha

Ask me shit

posted under | 0 Comments

FestKUM d UNIMAP~

assalamualaikum...kli ni psl xtvt kbdyaan sket..fyi, 15-19 Dec lps ade FestKUM kt Universiti Merata Area Perletakannya (Pesot)....hahahaha...klu nk crita psl b4 festkum ni, terlampau pjg sgt entri ni kang..x termampu nye aku nk nulis..klu ak x mmpu nk nulis,korg nk bace ap lg!~an?

kitorg btolak ke UNIMAP mlm 14hb...mlm tu jgk dpt duit!!hahaha...hepi gler..rm30...alhamdulillah..blh r utk support duit mkn sepnjg RnR nnt...dlm pkol 10 kitorg btolak...yg plek nya,msk2 bas je trus ade yg nk tdo..ape daa...mlm msh muda...kt dlm bas tu ade org bkak kedai runcit tau!~kak dayah....eh..ye ke?hahahaha...

x r..kak dayah bwk byk giler mknn..air kotak 1 katon, nugget lg..bkn stakat sebgks 2..hmpr smua dak2 dlm bas tu dpt...cehh...tu mlmpau sgt dh tu...xde r..kak dayah bg kt dak2 boria...ak pn dpt jgk r..bhgian radin nye...hehe..tp,ak x mkn nugget...x brapa suke..klu sausage tu ok~hehe...sebut psl sausage nih...ade cita psl sosej ni time kitorg kt perlis...truskn mmbaca ek...hehe^^

klu x silap,kitorg berhnti dlm 4,5,6 kali x silap..perlis tu bkn dekat taw brader...lbh 12jam kitorg mengeras kt dlm bas tu..pusing kiri,pusing kanan..sakit tulang blkg rsa mcm nk pth dudok mengeras kt dlm bas tu...ok.skip psl sakit2,brenti2 mkn smua..trus citer kt perlis nye citer...ok...

ak dgr2 org ckp,msk perlis je dh d kira msk unimep..or...masuk unimap je dh d kira perlis?..ntah..mana2 r!~tp mmg!~~akaka...msk je tnh perlis...unimep kt sblh knan...jln jauh sikit...unimep lg...msk bndr skit...unimep lg sblh kiri...sana sini unimep!~time ni kitorg nk cari tmpt penginapan kitorg...Wan Ulu....hbs 1 perlis kitorg pusing..jumpe wang ulu ke x?x....jumpe unimep ke x?haaa..yg tu jgn tya...kitorg otw ke pdg besar pn ada unimap lg tauuuu!!~~~hahahaha...lucu sgt....slps 15 jam dlm bas..kitorg pn smpai ke kolej kediaman unimep, wang ulu...tgk dr jauh...fuiyyyooo...lawa2...bl msk je...hmmm....no komen...hehe~ak smpai2 je trs terlunjur atas katil...penat...klu naik flight org ckp jetleg...klu naik bas?basleg??....ntah r...akakaka...nextttt.........

psl penginapn tu en hamzah dh setelkn dh utk kitorg,tggl msk tido je lg...duii..fenat2~~skip part tu...


ni aku kt pintu msk Dewan 2020.tmpt prtndgn Boria...


ni atlet2 Tarian Rampai Tradisional...sori geng...yg ni ak cedok dr fb amer...hehehe...mntk izin ek~

diorg nye ptndgn kt UUM..ak lupe dh ap nama dwn dia..tp,bl msk UUM..fuiiyooo..smua dak2 utm dlm bus tu nganga mulut...Pusat kesihatan diorg mcm HOSPITAL!~~fuhhh!~~bus stop diorg lg hbt dr bus stop yg ade kt jb nih...waa...over2 lak...bak kate radin, u ni mng infrastruktur tbaek kt malaysia.......no wonder la.....

bl kitorg msk dwn....lg kitorg ternganga....Oh My Allah!~~GILER BESARRRRR~~!!lighting diorg pn...fuh!~meleleh ak...

ok skip part leleh2...xbek...

yg penting support geng giler tahap pecah dwn nye menjerit~~akakaka..puash hati lps tgk diorg perform....mantappppzzzz.....puas2..


ni dak2 Boria....Salam 1 Malaysia~~Bermula Bicara....Boria UTM...Meneruskan Acara..ehehe...

diorg perfom kt dwn 2020..kt bndr kangar jgk..dkt sket ngn kitorg..ksh nye mcm ni..kitorg nk sgt support diorg..lps je turn kitorg nyanyi kt dataran syeikh mohamad, trus kitrog pecut ke dwn 2020 tu...nase bek smpt........fuh!~tp,smpt tgk dak UUM perform....

naik je UTM...UUuUUuUUuUuuuUUUU~~even sekerat je kitorg smpai..menjerit smpai ke langit..akakaka...support r!~~..

sketsa sgt best..ak x bekelip tgk diorg belakon...best!~ade isi...cehhh...

turn,boria lak..bl radin bkak mulut je...uuUUUuuUu...makin riuh dwn...dak2 UPM support rupenye......weewiiitttt~~ade gang...puas hati jgk lps tgk diorg perform....


ni geng Band Acoustic...Bertemasyalah!~~SetelaHH kau berusaha...

actually ade kesah mcm mn ak blh ended up kt band ni...actually,en fauzi soh ak nyanyi jd back up singer utk boria...then,ak dtg praktis r mcm biasa...then,en hamzah citer psl perform kt jln segget..dia tya la ngn kitorg, sape blh nyanyi lg kalau berpacaran?..ak pn nyanyi...en hamzah soh la ak nyanyi lg tu utk perform nnt...praktis pya praktis..last2,tetiba en hamzah tya.."awk tau x lagu fly me to the moon?"..ak jwb...xpnh dgr...ahahaha...en hmazah soh ak prktis lagu tu...actually,ak xtau yg tu utk lagu prtndgn acoustic...tanya pya tanya...laaaa.....ak kn nyanyi utk bnd acoustic lak......at first,ok je ak praktis utk boria n acoustic skali...tp,bl en hamzah dpt tau yg ptndgn kitorg on the same day n lain tmpt...trus decide.......................ak ckp blh je ak wat 2 2...tp, en hamzah ckp nnt xleh nk fokus......ak pn ikut r acoustic....latihan pn d trskn....

kitorg perform kt dataran syeikh mohamad...d bwh terik mentari........cis!ini bias~~xpe2...dugaan~~~~~~~~


sosej!!!!~~~

cube teka brp hrga bnda alah ni??sengget secocok weeiiiyYyyy!~~ade ko jmpe mende semurah ni kt jb?....kitorg serang mak cik tu...1 bas trn serang...ahahah..ni smua slhkn pak cik driver yg mls nk msok dlm utk trnkn kitorg..klu dia trnkn kitorg kt dlm xde kitorg menyinggah kt ctu...tp,thanks to him!!blh r kitorg enjoy mkn mknan yg x siha tu secara muhibah~~~~akakaka...seddappppppp......




kanak2 riang...err...kanak2??

ak x igt bl event ni blaku..ak rase lps berperang ngn mak cik sosej tu kot...

gila r kitorg main...mcm x pnh jumpe bnda alah ni je kitorg main..gelak dekah2 smpai 1 kolej dgr kot...akakakAKakKKAkAKKaKaa...sepnjg mase gelakkkkk je manjang....smpai keras pipi aku tegelak time ni...sronok sgt dpt hang out n kenal2 ngn diorg ni...at first,ak xbrp nk bckp sgt...lps ni,br la main ckp hembus je kata org....hembus?tiup?..mane2 r...hehe...


ni kitorg konon ny nk g support ucop kt uitm, arau...skali kitorg dtg...dh lps....alaaaaaaaT__T xsmpt nk tgk ucop nyanyi dow...kitorg telajak lak kt pdg besar...ahahaha...rupa2nya....beshopping skan kt pdg bsr lak....tp,ak puas hati sbb ak balik tanpa tgn kosong...ceh...ak smpt bli 1 beg luggage yg sgt lawa n giler murah...rm25 je!!...

pastu,dak2 ompuan bli r bear2 sebsr alam...mcm diorg sndr nk peluk pn mntk tlg org yg pelokkan...bsr sgt!~~~ahahaha....ade yg beli toto r...bli baju anak...beli periuk belangan...<--kak dayah...akakaka....men2 je ek~


ni kitorg g serang uitm, arau nk support c ieyda penawaq rindu ni..kitorg smpt tgk dr awal sbb hr ni smua free...gile r diorg nye performance...setaraf artis pro wa ckp sama lu...cehh...

tp,puas hati r...sore pn smua sdp2..xde yg bikin sakit halwa telinga...


PADANG BESAR~~

tmpt yg di war2kn oleh kitorg nye tourist guide sbg tmpt yg hrs g klu kt perlis ni...kitorg pn semangat r...c radin je x brp nk minat sbb dia dh byk kali g dh...dia ckp dia nye aunti kt perlis....kesah2 kt sini xbrp sgt...tp,sronok tgk brg2 yg murah yg teramat...next time ak dtg lg...hehehe~~nk borong pasar borong!~akakaka...


last day...errr...senam seni?

ak pn pikir balik..tang mn nye senam seni nye?...eh!ak lupe nk gtaw...progrm ni LIVE kt RTM time ni~~hehehehe...smua la dok kontrol2 hensem...kontrol2 cantik...kitrog dtg lmbt skit tp, enjoy!!~~

korg x tya mn gmbr dak dikir barat n tarian cina??

k..dak2 dikir barat ni ssh ak nk ckp...nk kate sombong,ade yg baek ngn ak..eg: paan n hapiz..yg lain tu ak x knl sgt...hehe..knl gtu2 je..klu dlm gmbr senam seni tu ade la teselit gmbr c paan n hafiz tu....yg lain?dok tepi jln smbl tgk2.....tu je diorg blh wat...

ok...smpai d sini je dulu ek...nnt part 2 wat psl pengumuman keputusan lak....hehehehe~~~


nota bulu kaki:..sgt best ikut festkum ni..tp,ak rugi sbb final year br nk join...klu ikut dr awal kn best...btw,i'll going to miss this moment guys!~

posted under | 2 Comments

formspring.me

Ask me shit http://formspring.me/mushfc

posted under | 0 Comments

Physical FItness Test......Aku Tak Terdaya!!!



salam to all readers..english or malay?..ok...aku pilih bahasa kebangsaan n kebanggaan rakyat malaysia...*erkkkkk...patriotik lak..ting tong makkk!

kisah nye bermula mcm ni...di zaman dahulu kala...Wujudnya satu wilayah yg dikenali sbg...zzzZZzzzz.....
xde maknenye aku nk bersastera kt sinih!~~wat pening kepala aku je nk karang ayat puitis2 bagai...hish!~direct to the point sudehh....

kesah nye mcm ni...4 Dec ni aku ade ptandingan erobikton kt cheras..korg taw x amende erobikton ni?..erobikton ni kira mcm erobik biasa yg korg wat tu cuma bezanya kitorg bereobik selama 2 jm lebih tanpa henti~~~erk??seyes??ade ke manusia blh thn tuh?lama gileeeee.....ade...xkan la xde rehat2 kjp ke...?...ok..rehat tu ade rr...cuma rehat tu utk minum air n tukar presenter je..total up lebih kurang 5 menit je...fuhh!~gila penat wa ckp sama lu......

sbb tu r unit sukan UTM ni nk wat physical fitness test r kt kitorg yg nk wakil UTM nih..alkesahnyer......


jap nak quote msg instruktor DIVA Kak Cha jap...
"salam semua en muklisin minta semua peserta aerobikton berkumpul scpt mgkn ntok menjalani fitness test
(haha nasib korangla) sbb pengarah nakkan lapuran segera atlit aerobikton utm...sila contac en muklisin ye...tq.."-uneditted^^

kak cha ni..nk eja laporan pn nk bergaya2 jgk...hahaha..lucu je bla aku baca...

part semak ejaan org tu aku skip..byk lg ejaan yg nk d perbetul kt ats tu...hehe~
*ejaan aku pn xde bezanya*tunggang langgang lg ade*
hahahahaLOL....


at first aku x ambek kesah sgt yg part (haha nasib korangla) tu..igtkn kak cha saje je nk wat gimik ke ape ker....skali aku mengalaminye dgn tubuh bdn ku yg x seberape iniii...!!~~fuh!~~meletttooooppp thp gaban punye penat!

first test..sit n reach..alaa...bkn mcm ko ddk bersila ke ape..ko lunjur kaki ko kt satu sudut..then ko cuba capai sejauh mana ko boleh..kt dpn tu ade pita pengukur~~<--hahaha!!..mcm lucu je.."pita pengukur" tu... x nmpk lg?.. ni gambor cth nyerrr...

punya la sakit blkg wat mende alah nih..ko cb bygkn..ko dh la lama x bersenam bagai..xde warm up segala...tetiba je trus wat mende alah ni..x ka naiya nama nya tuh.....terseksa batin aku time nih...menggeletar lutut nk capai jauh2...lhahahaLOL...last2 aku dpt capai dlm 13.5 cm gtu je...fuh!~at least blh capai....ade org xleh capai doh!!tu jenis yg perut ke dpn r....hahahahaLOL....

pastu..wat sit up..alaaaa..xkan sit up pn aku nk letak gmbr kot~~yg ni siku ko kena touch lutut...tu je pn xpe..dh blh kira sit up dh en muklisin ckp...xyah nk lebih2 sampai dada bagai...nnt sakit blkg~hahahaLOL..
kitorg kna wat sit up dlm masa 1 minit...ko cuba la!~blh ke x ko wat byk2?..aku buat lps 20 je segala lengan siku bahu smua begegar..hahahaLOL...last2..lps aku gigihkn semangat...ecehhh...dpt la 30 sit up dlm masa 1 menit tuh..........gila cram perut dow!~~

lps tu..wat push up..........alamak!~aku wat 10 je pon dh penat...ni kena wat dlm 1 menit lak...mampos aku......bla dh start...jeng jeng jeng!~masalah!hahaha....5 push up yg pertama..ok~no problem...skali bila masuk belas2~~tsk tsk tsk!~aku rasa tgn aku mcm nak tanggal dh!~sampai skrg pn msh ade rasa lg..rasa mcm tgn aku ni bkn aku yg punya....berat semacammmmm je...hahahaLOL..padan muka!sapa suruh mls nak workout??padahal smua kmudhn dh ada..tinggal nk guna je..............padan muka!

then, 30 meter sprint run...hahahahaLOL...yg ni bila aku kenang balik...tegelak aku! blh pulak aku tergolek jatuh masa launching!~hahahahaLOL...trus cover line....kasut licinnnn....ahakz!pdhl cover malu~~then,aku rest kjp....lutut injured................
then kak sa lak yg wat...skeetttt lg nk jatuh..tp dia truskn je...
bla smua dh wat, turn aku lak...aku xnak wat mcm launch yg btol2 pya..wat cm besa2 je...dpt la 3.64 s....not bad la.....hehehe~

time ni..jantung aku dh dup dap dup dap~~kejutan budaya muscle2 aku hr ni...mana x nya..sebln x bersenam tetiba je trus wat physical test!kompem r fail!~~hahahaLOL

last skali 30m multistage shuttle run..yg ni mcm mn nk eksplen ek...hmmm...ok..situasi nye mcm ni...ko tggu bunyi "beep" then ko lari smpai hujung b4 "beep" lg 1 bebunyi...then, bila "beep" lg...lari balik sampai hujung n make sure sblm "beep" strsnya...30 meter u'olz...ulang alik~~fuhh!terangkattttt~~~~


first stage je lutut dh wat problem...sakit jatuh td x elok lg...aku lari la terhencot2 sikit....xpe..baru level 1...level 1 ok lg.....semangat kuat lg...level 2...ok~~level 3 so so....time ni la tali kasut nak tebukak bagai kn~...klu brenti nk ikat trus disqualified...then level 4...yg ni aku dh ampus giler!~aku rasa mcm jantung aku berdegup kt telinga aku je time ni...dup dap dup dap dup dap...kuatttt sgt~

level 4 no. 7 aku surrender...ikat kasut...time ni aku rasa mcm Health Power(HP) aku kena sedut..drain habis nyawa aku~~trus aku lemah...pucat..renjun trus baju aku...time ni r aku rasa mcm nk muntah2 n rasa mcm nk pitam...aku pn jln la p toilet pelan2....sampai je kt toilet black out kjp....fuh! nasib baik aku pegang sinki tu..kalau x..collapse kt lantai jamban la aku td!~hahahaLOL....tehuyong hayang aku kt sinki tu...tarik hembus tarik hembus nafas sampai lega sikit...then...tetiba.......BLWEKKKK~~~

aku muntah!!~~hahahahaLOL...lucunyaaaaa!!~~physical test pn aku x leh thn??tp,seyes penat giler.......xpnh aku rasa sepenat tuh!~...tp, mgkn sbb aku x ckp tdo kot...mgkn time tu bdn aku mmg dh penat kot...ye lah! mlm study sampai jam 130 pagi..then smbong online smpai pkol 2 lbh..pastu xleh tdo pulakkkk.....pg kena bgn awal sbb ada ppr...tu yg aku dok post kt FB ting tong ting tong tuh!~~mmg ting tong aku study kimia fizik tu...kimia kinetik n elektro kimia k~~~~~~

lps tu..mmg aku xleh rasa tgn aku sndiri dh...berat je rasa tgn nih...kaki pn xleh nk bengkok sgt...lutut injured...mmg aku x sangka physical test blh jd seteruk ini!!~~hahaha...trus aku tya ngn en muklisin..."sape pencipta bnda alah ni??"...physical test ni lah!~~"entah" je jwpn dia...

pastu pkol 5 ada erobik kt krp lak..aku mntk excuse..jd pemerhati je...sbb lutut injured....hehe~~then, bla part muscle conditioning baru aku joint...nak regang2kn balik otot2 yg tekejut td tu...hehe...buat je muscle conditioning....satu bdn begegar...hahahaha!~~xpe2...buat je..demi keshtn...then, skang kureng skit la sakit2 bdn ni....klu x..aku rasa terus pengsan aku kt atas katil nih.....kepenatan yg teramat sgt!~xpnh aku rasa sepenat tu dlm hidop aku...even aku bererobik 2 jam lebih pn x sepenat physical fitness test tu....fuh!~~nasib baik x ke ICU...hahahaLOL...

then,lps erobik...sbg balasan kt bdn2 aku yg kepenatan ni..g 1 restoran yg unik...masok restoran tu bukak kasut...then,dudok besila u'olz!~~first time ada experience mcm tu...hehehe...enjoy!~order nasik ayam penyet........sdp nasik dia...smbal dia pn sdp..tp,x mampu menampong perutku yg kelaparan ini....hehehe......sgla tulang2 aku telan...ranguppp......
restoran tu sebaris ngn restoran bibik...kt dpn gym...tau kn?...kt situ ler...

balik kak appa yg hntr...

balik je bilik trus nk update blog...nak story2 pasal kepenatan yg teramat amat penat ni...tp,kwn aku ajak p libry...tu yg tergendala nk meng-update blog tu...hehe....syukur alhamdulillah dh ter-update dh.....

untill next time~~c u!


leave comments if you'd love to..x0x0

posted under | 0 Comments

Cuti lagi~~~~~+ Selamat Hari Raya Aidiladha in ADVANCE!~

salaam to all readers and good day mate!~

although it's a bit rainy outside...that's don't matter..it's a bless from Him to His subjects...
the "special break" is here!!!...so glad it's holiday AGAIN!~ last week was an exam week but also a holiday week for me!hehe~~it's a bless for being a final year student actually..i can have a three weeks holiday!~~hehe...*buat cuti sendiri*... so, UTM is in "silent mode"...the roads have no sounds of motor vehicles...the faculty is like a haunted left building...selince is everywhere.....

while others may have enjoy their festive with family members yet some of us celebrate Eid Adha with friends here in UTM...even worse...there are might be a loner this Eid...*let's hope none*
i, am one of those whom could not make it to hometown..to celebrate the celebration with family members is every mans hope..but still..i have friends along....deep inside me feels sad though....

but not that sad...hehe~

this time i'd like to share a bit about the history of Eid Adha...some may have know this years ago..but some might forgot about the detail information...just a bit..sharing is caring!~hehe:)


moment...


the history of Eid Adha/Hari Raya Qurban is related to the Nabi Ibrahim/ Abraham and his beloved son Nabi Ismail/ Ishmael... Nabi Ibrahim was born in the day that was all newborn boy baby must be killed, orders from the tyrant king Nimrod bin Canaan...this was an age of where people worshipped stones..."zaman jahilliah"... Nimrod was told by his astrologer that

"There will be born among your subjects a boy who will cause your power to come to an end."

but ALLAH saved him... During his childhood, he was eager to find the truth until one night, while he was observing the sky, Ibrahim noticed a particular star. "This is my God" he said but when it set, he said "I do not love that which fades". after the same experience with the moon and sun, Ibrahim announced.

"I will turn my face to Him who has created the heavens and the earth, and live a rightous life, I am no idolater"
[Surah al-An 'am: 75-79]



when Ibrahim became a prophet, he called the people to worship one God, ALLAH but they all refused, including his own father. one day, when his father and the other people were away, Ibrahim took an axe and broke all the stone idols in the temple except the biggest one. when the peoples discovered this, they asked Ibrahim, "Who has done this?" asked one of the people and Ibrahim replied "Why do you even worship things which can't even talk, move or understand?" the peoples were furious, very angry and tried to kill him be setting him on fire. BUT ALLAH SAVED HIM AGAIN...

later he travelled to Syria, Palestine and Egypt... Prophet Ibrahim had two wives named Siti Sarah and Siti Hajar. his first child was Ismail from his wife Siti Hajar. then he had a son Ishak from his wife Siti Sarah.



The Journey to Mecca
when his beautiful son Ismail was born to his wife Siti Hajar, Ibrahim was instructed by Allah to leave his home, taking Siti Hajar and Ismail with him. they travelled for a long time until they reached a lonely, barren valley near two small hills called Safa and Marwah, a place we now know as Mecca. in those days the Mecca was a dry, desolate, and barren place. Ibrahim was order to leave his wife and child there, providing them only a leather bag containing some dates and water-skin.

Ibrahim started walking back, Siti Hajar followed him and saying "Where are you going, leaving us behind in this valley where there is no living being or anything else?". she repeated that question many times, and Ibrahim did not give any reply to her. then she asked again "Has ALLAH commanded you to do this?" He replied "Yes". then Siti Hajar said to him "Then, He will not let us be destroyed here." saying this, she returned to where he had left her.
Ibrhim went on until he came to narrow pass of a mountain where be could hardly be seen by them. he stopped there and faced the direction of the sacred house, raised his hands and invoke this prayer.

"Our God! I have settled some of my offspring in a valley without any cultivation, by your Sacred House, Our God! So they may establish regular prayers. So make the hearts of people yearn towards them, an provide them with sustenance that they may be grateful"
[Surah Ibrahim: 37]




The Discovery of The Well of Zamzam
after a while, little baby Ismail began to cry for a water to drink. Siti Hajar ran helplessly from one hill to another (Safa and Marwah hills) seven times to look for water to drink. she collasped beside her baby Ismail and prayed to God for deliverance.

Ibnu Abbas narrated that the Prophet (peace be upon him) said: "That is the origin of walking between these two mountains."

distance of Safa and Marwah Hills



Safa ang Marwah hills


then, ALLAH caused a miracle: a spring gushed forth from beneath the feet of Ismail. Known as The Well of Zamzam.


The Well of Zamzam


The depth of The Well of Zamzam


source of the water



A Speacial Dream
when Ibrhim migrated from his land and people, he asked ALLAH to grant him a pious son and ALLAH gave him glad tidings of pious son, named Ismail. Ismail was his first-born son, and he was born after Ibrahim had reached the aged of sixty-six years old. when Ismail grew to be fine young boy (13 years old), Ibrahim (99 years old) had a dream that he was being commanded to sacrificed him. he talked to his son, Ismail about this dream.

"Ibrahim said: "O my son! I see in a dream that I offer you in sacrifice, so tell me what is your view?" [Surah al Soffat:102]

but his son was a brave boy and he said to his father

"O my father! Do as you are commanded, you will find me, if ALLAH so wills, one of patient" [Surah al-Soffat:103]

during the preparation, satan (syaitan) tempted Ibrahim and his family by trying to dissuade them from carrying out God's commandment, and Ibrahim and Ismail drove satan away by throwing pebbles at him. In commemoration of their rejection of satan, stones are thrown during Hajj. (Melontar Jamrah)

when both father and son had shown their perfect obedience to ALLAH and they had practically demonstrated their willingness to sacrifice their most precious possessions for His sake - Ibrahim by laying down hsi son Ismail patiently under the knife - ALLAH called out to them stating that his sincere intentions had been accepted, and that he need not carry out the killing of Ismail. instead, Obrahim wa told to replace his on with a ram to sacrifice instead.
a ram


ALLAH also told them that they had passed the test imposed upon them by his willingness to carry out God's command.
As a reward for this scrifices. ALLAH granted Ibrahim the good news of the birth of his second son Ishak.



Building The Ka'bah
Ibrahim and his son Ismail were asked to build the House (Ka'bah) and gave them guidance on how they should carry it out. they took stone from nearby hills and started to work.


Ibrahim prayed for this noble land and its inhabitants:

"And when Ibrahim and Ismail raised the foundation of the House, praying: Our God! Accept this from us, surely, You are the All Hearing, All Knowing. Our God! Make us submit to your Will, and raise from our offspring a nation which wil submit to Your Will, and show us the place of our rites (for pilgrimage) and turn to us in mercy."
[Surah al-Baqarah: 127-128]


they also prayed for the prophet to be born from among them, from their own people, who could teach them about ALLAH. their prayer was answered, a prophet was sent to them. His messeges for all people, regardless of the language that they spoke and no matter what colour they were. His name was Muhammad (peace be upon him). Muhammad was from the descendants of Ismail. he was the Seal of all Prophet and the final Messenger from ALLAH to all of humanity.


The First Invitation to Pilgrimage (Hajj)
Ibrahim was ordered by ALLAH to purify the Ka'bah for those who came to worship, and to call people to pilgrimage. today, millions of people come every year to answer to the original call of Prophet Ibrahim and Prophet Muhammad saw. since then, all Muslims from every part of the worls are obliged to perform pilgrimage once in a life time provided that their means and health permit them.

ibadah korban dilakukan bg mengingati peristiwa Nabi Ibrahim dan Nabi Ismail


i hope that you find this article is very useful for you readers.. thanks for all your support and last but not least

"HAPPY EID ADHA"
"SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA"

"SELAMAT MENJALANKAN IBADAH QORBAN"
"SELAMAT MENUNAIKAN HAJI"


from me....Mohd Musa Bin Mahidi and Family.
leave comments if you'd love to..x0x0

posted under | 1 Comments

Cam Whorin'~

ok..salaam to all readers..good day mate!~

actually, dh byk kali aku try nk update aku nye blog ni..tp hajat x kesampaian sbb intrnet nyer cnnction mcm aram!~

ni aku online kt bilik c walton ni..hehe~~nasib bek cnnctivity laju..blh la aku meng-update blog ku yg x sbrpa nk di baca org ni~~hahahaLOL...

smlm my friends n i g jln2 mkn angin around jb..p men bowling tp x bwk stoking!hahahaLOL..then,ngelabah la p carik stoking d metro jaya kt danga city mall tu..lucu..lucu..sambil2 tu,bookmark baju2 yg lawa...nnt dtg balik g tapau bwk balik!!~~hahaha!~~tp,smua stoking yg mhl2 yg kitorg jmpa..time tu baru la mmerlukan uncle yg jual stoking 5 rm10 tuh..haha..then,kmi pn surrender laa sbb x uma stoking yg berkenan di hati...naik je la kt atas tu...nak xnak byr je la rm2 utk stoking pakai buang~~~~~hehe~~

ntah knp,mlm tu skill aku ke laut!~x cecah 100 pn hndcp aku!~dh la bola dia wat saki tgn...lg best men kt daiman bowl kt jhr jaya tuh..bola sdp lane x senget...*tau2 je lane tu senget ke x*akaka!~~ lg 1,mlm tu smua men pakai nama pasangan n scandle masing2~~hahaha....sylvia je yg pakai nama sndiri...................










then,p ngeteh d ss, danga bay...mengisap......shisha~~hahaha...ktorg tkejut sbb dh x blh mix perisa dh..igtkn nk order coke n strawberry...org tu pn.."hah?air coke?!"..hahahahahaha...then, end up with mix fruit falvour.....blh thn la.....mkn2 mcm biasa.....










lps prut pnh..gigihkn dr jln2 kt danga bay even hujan renyai.....cuci2 mata kt org..hehe..then, we end up kt jeti kapal..sbnrny x plan pn nk wat "photoshoot" kt ctu..just ambk gmbr suka2~~~bla nmpk ke outcome gmbr tu mcm cntik je..trus..ape lg!~~ber cam whoring la kitorg kt ctu..hahaha!~

n gmbr awal2...just ambk gmbr utk suke2..yg kt bwh ni amateur nye photoshoot pakai camera 2.0 MP henfon LG aku...hahaha!~~tp, blh thn la jgk......hehe...

aku..

from left: sylvia, walton, anthea

amylia

sylvia n mush

sylvia

anthea

from left: anthea, amylia, sylvia

sylvia


leave comments if you'd love to..x0x0

posted under | 0 Comments

THE HAWT U-ROBIKTHON @ UTM, SKUDAI

assalamualaikum~~ni versi bhs m'sia lak..sbb dh biase war dlm english...hehe..

hr ahad lps (24/10/10) ade u-robikton kt H26, KTF...UTM, Skudai...blh thn jgk r smbtn nye..hehe~~siap ade hadiah lg..huhu~

mcm erobikton biase, msti ade warm up, kick boxing, latin, mtv dance pown ade..swonok sgt!~klu yg hawt erobik dance tu kak sa yg wat..kick boxing, husein yg ajor..latin...yg watkn c amin sakit blakang tu, kak appa yg ajar..bak akte abg reza org spin disk...hahaha!~mtv dance yg hawt tu fernando yg ajor...huh?!fernando??..lady gaga nye lagu ker?..dok eh...yg ni fernando redza!~hahaha...

ok..kt bwh ni gmbr kitorg slps ber-erobik sakan kt ktf tuh~~hehe...lps ber-erobik sakan, bergambar sakan la...hahaha!~



ehem2~~ade pa per ke ni kak cha...phewwitttt!~~hahaha!~laa....acah jer..
en mukhlisin ni org kuat kitorg kt UTM ni~~sugar daddy!~hahaha...

kak cha lak mem besar kitorg...sifu bsr erobik kt UTM ni..some say in JB...waaa...
mellatttooppppp u'olzz!!~h0h0




yg ni berangan atlet kbgsaan...hahaha!tp, mmg atlet kbgsaan pown..haha
abg poly n aku pnh wakil johor g slgr..sport erobik nye cmpetition...bak kte abg fernando, 3 minit stgh yg sgt memenatkan!~hahaha

amin lak, soccer player UTM~~uUuUUuu...melattooopppzz sgt!~hahaha



mempersembahkan Kelab Instruktor U-Robik UTM..x0x0



part ni gambar ikut kaler baju.....





yg kt bwh ni lak..gmbr gabong2..saje nk cantikkan blog...hehe~
nnt tkut org igt ak x reti nk combine lak~~~kan.....huhu~

ehem2 kak cha.....ade papew kewr~~hahaha!<-tune ngade2...



mem besar bsama2 ngn anak2 ikannyerrr....h0h0



part ni best!~~sugar mummy u'olz!~~~hahhaha
apa tam wat kt blakang tu ek?...

tersangat lah best u-robikton kali ni...klu x silap ni yg firt time wat kt UTM...
kwn ak siap pesan lg...
"mush, klu lps ni ada erobik lg bgtau ek...nk ikut"..

wah!!~~berkesan xtvt ni...

en. mukhlisin....wat la slalu ek..bru blh tm instruktor kt dlm UTM ni....nnti kitorg grad, kang xde yg gnti lak....

okeh....that would be all!~~

untill next time bebehhh~~

leave comments if you'd love to..x0x0

posted under | 2 Comments
Newer Posts Older Posts Home

    Like My Blog? Tweet 'bout It!~~^^v

    There was an error in this gadget

    Follow Me on Twitter

    Ask Me Any Damn Thing

MusicMatters!

Search This Blog

My Honorables Guest

"step by step by ikeuchi aya......"

when my existence seems to disappear
i will look for the place where i can do the best i can
from now on, i'll deliberate slowly
i won't be impatient
i won't be greedy
i won't give up
because everyone takes things step by step...
get this widget here

Knocks On My Blog!


Loading...

The Dearest Readers


Recent Comments