mulau..sot..sasau lolou..

ya ampun...gila lama sa tea buka sea pya blog ani...rasa mcm 2 bulan suda...maw hbs practikal suda...akaka!!


skarg ani sa maw kasi crita saja la apa yg sia rasa..apa2 ja yg terlintas sia akan kasi cerita..kalo baca untung la..sbb taw...haha

bah..

bila di kira2..ada 2 minggu lagi sia habis praktikal d skmcc ani...rasa syiok pn ada...opkos la sgt syiok..nda terkira syioknya...hahaha!!sa maw bercuti...berjoli..moginum..menigup..mengiut...haha!! smua la...

dlm masa 2 mggu ni byk maw buat..maw kjr silubus..maw update lesson plan..maw hadir ceramah itu, ceramah ini..buat kelas tambahan la yg plg sia malas ni..26 oct ni durg form 4 final suda..sa baru masuk preparation of standard solution...eggjam pula sampey chapter 8..preparation of salt lae tu..fuh!!byk siot~~sabar ja la..

mggu ni pula sia rasa mcm maw marah saja..mengeluh jgn di kata la..hmpir setiap masa..bila pikir mslh..huh~~mengeluh...bila pikir apa maw buat..huh~~mengeluh lagi...n lagi...

minggu ni nama dia minggu mengeluh..

lagi 1~hari sabtu ni ada ceramah n jamuan raya d muar..o my effing god!bygkan majlis tu start jam 8..kmi ni d kluang..trip to muar pula dr sini ambil masa 1 jam 45 mnt..itu blom termasuk carik jln lg..jam lagi..kalo sesat?!naaa...dah la smua kmiurg ni tea pernah sampai muar...maw ikut exit mana pn kmi tea tau ni!~~mcm mna mau g muar?...atukoi!~~mulau o ni urg but prgrm begini...

ok..kita refresh balik...awal2 praktikal dulu..ada taklimat..n taklimat tu pla d buat t bp..bygkn kmi yg blum dpt rmh ni..kmi naik dr skudai tau!!jln jam 630 pagi!!tea pula kmi maw bising la sbb mgkn durg tea taw yg kmi ni mash ulang alik dr skudai ke kluang SETIAP HARI!!!..maw cari rmh pya pasal la!~~lolou itu urg tuan rmh..menipu saja kerja durg..bilang maw..last2 tea dpt d contact langsung!..puki babi punya tuan rmh!~~nasib baik c val ma durg GIFT pnh buat xtvt d oasis sini kluang...ada juga tmpat tinggal kami..ini pun last minit ni..ko maw tau..time tu kmiurg dah bawa beg masing2 yg besar tu maw masuk rmh sewa taw!!last2 itula..tuan rmh puki babi tu..dia tea angkat fon....hish!!...nasib tuhan syg kmi yg tea taw apa2 ni...dpt jg kmi stay d oasis..jimat juga..ada icebox..ada washing machine..ada katil..ada almari..ada meja studi..tilam bantal smua da..siap ada oven lagi...jimat...rm120 saja sewa dia...syukur...

ok..now what!..buat jamuan d muar pula..kmi d kluang ni mcm mana?..kmi saja yg jd mangsa..durg lain enjoy..inda ada utak pya urg!~klu yg ada kereta tu sng la sikit..blh consider..yg teda ni mcm mana?..motor pn teda ani!~~bejalan kaki?!!budus pya manusia..!sasau lolou!~~durg bilang wajib...klo ada program d skolah cancel!~~dah la skolah sia ada hari ko-q itu hari..lg 1!!durg siap ugut lagi taw!!kalo tea hadir durg kasi trn gred...wtf!!..knp tea buat d jb saja?!!!baru adil..kami d kluang turun..d bp turun..yg d muar pn turun la.!!apa?..muar jauh ma jb??habis kami ni dkt ma muar???!!!!lolou!kira sama la...perjalanan kmi k jb ambil masa 1 jam 45 minit..muar ke jb 2 jam lbh..teda beza pun!~~stakat 30 minit beza pn mau bekira?..kami la yg spatutnya berkira!!..kami jln ke muar 1 jam lbh..yg d muar pula..?..do nothing!!.ala..skolah tu tepi jalan je...sng nampak...lolou ko!!..igt jln ke skolah tu straight jln ka??!!teda maw pusing2 stereng kiri kanan?klentit ijo mbayo...hish!!maghoh aku...durg blg..sbb penceramah dia org muar....knp?..penceramah tu tea buli k jb juga?..penceramah tu teda kreta maw k jb?..durg d bayar apa kasi ceramah!!buli beli minyak...byr tol...kami ni??!!student saja la!!!!!!!!teda duit!!!~~~~blajar pn pakai ptptn...brapa saja tu?..byr yuran..,bayar sewa..letrik...makan...maw prepare abm lg...perlu duit smua tu!!kalo buli byr pakai bulu tea pa la!!mulau!~~

dah la ada komitmen lain d jb juga..maw ke muar juga..ada kerja d skolah juga...hari yg sama ni!!!...haaaarrrrgggghhhh!!!!~~~stress!!..siapa sakap lm ni syiok ha?..teda stres pasal eggjam??atukoi!!sia lagi sanggup stress pasal eggjam o...stress eggjam baru 2-3 minggu..ini..kami...stress 3 BULAN!!..hah!! boleh lwn?...sa rasa kalau tmbh 1 mggu lg...trus gila o sia...

sia teringin sgt maw dgr apa lae alasan durg maw buat bnda tu d muar ni....

hah...ya jak la buat masa ni..makin sia tulis makin marah pula sia rasa...nnti ada pula cigu sini kena baling laptop ma sia nnti...hish!..bikin panash saja durg ani...

dah la..chow!!

kim salam lolou ma durg yg teda utak tu!~~

posted under |

No comments:

Post a Comment

Newer Post Older Post Home

    Like My Blog? Tweet 'bout It!~~^^v

    There was an error in this gadget

    Follow Me on Twitter

    Ask Me Any Damn Thing

MusicMatters!

Search This Blog

My Honorables Guest

"step by step by ikeuchi aya......"

when my existence seems to disappear
i will look for the place where i can do the best i can
from now on, i'll deliberate slowly
i won't be impatient
i won't be greedy
i won't give up
because everyone takes things step by step...
get this widget here

Knocks On My Blog!


Loading...

The Dearest Readers


Recent Comments